Aloe Vera - planta cu efecte magice pentru ten

Nu stiu daca asa li s-a intamplat tuturor, dar eu am crescut cu ghivece de Aloe in casa. Stiu ca este o planta oarecum exotica, dar ea poate creste foarte frumos si in ghiveci, daca ai grija de ea, ba chiar este si foarte prolifica, asa ca mai poti oferi si vecinelor sau prietenelor cate un pui de al ei uneori. Cand aveam vreo iritate mica pe fata mama ma invatase sa rup putin dintr-o frunza, sa o desfac si sa masez zona afectata cu gelul din interior, ca o sa se vindece mai repede.

Acum vad peste tot produse cosmetice care contin Aloe, chiar si sampoane, nu doar creme de fata sau de corp si sapunuri naturale, ba chiar am descoperit si niste sucuri foarte bune care contin aceasta planta. Am incredere sa le folosesc pentru ca stiu deja de acasa despre puterile ei vindecatoare, dar am vrut sa stiu mai bine si cum functioneaza, si cum trebuie folosita pentru a avea efecte benefice.

Am aflat ca folosirea acestei plante in scopuri cosmetice si pentru sanatate nu e de natura recenta, ci isi are radacinile tocmai in Egiptul antic. Vechii egipteni observasera cat de multe efecte benefice are aceasta planta in mentinerea unui ten tanar si revigorat si o considerau se pare atat de importanta incat voiau sa o aiba cu ei si in lumea de apoi, astfel ca o foloseau chiar si in ritualurile de inmormantare, in vechile lor piramide.

Frunzele de Aloe contin mai multe vitamine, printre care celebrele A si E, pe care le intalnim cel mai des in recomandarile pentru produse cosmetice, dar si C si B1, B2, B6 si B12. Contin si multe minerale, printre care magneziu, cupru, calciu, zinc, sodiu, potasiu, crom si mangan, fiecare cu beneficiile sale, dar si acizi grasi cu rol antinflamator, antiseptic si analgezic. Frunzele de Aloe contin si acid salicilic, care este antibacterian si saponine, cu proprietati de curatare. 

Vindecarea si regenerarea pielii are loc mai repede, mai ales dupa expunere excesiva la soare sau in urma unor traumatisme asupra acesteia, daca folosim produse pe baza de Aloe Vera. Acestea stimuleaza productia naturala a colagenului si mentine hidratarea, astfel ca tenul capata un aspect suplu, fin si catifelat. Gelul de Aloe este astringent si formeaza o pelicula protectoare asupra pielii. 

Eu am descoperit serumurile cu Aloe Vera si le-am recomandat si multor prietene, descoperind ca sunt excelente mai ales pentru persoanele care se confrunta cu un exces de sebum, carora li se ingrasa usor pielea si se confrunta cu aspectul lucios, dar si pentru tenul imbatranit, cu tendinte de ridare, cu aspect tern si mat. Practic, acest ingredient magic identifica natura problemei si o rezolva, avand efectul necesar in functie de afectiunea cu care se confrunta fiecare persoana.

In magazinul online www.bioas.ro gasiti mai multe produse cosmetice cu efect excelent pentru ingrijirea tenului care contin Aloe Vera:
 
- Serumul cu Acid Hyaluronic Gutto (96% extract de Aloe Vera) 30ml, care poate fi comandat accesand acest link: 
 
 
- Serum Complex de vitamine Gutto (B3,B5,B6,B7,C,E,86% ORGANIC ALOE VERA) 30ml, care poate fi comandat accesand acest link:
 
 
Serum cu Vitamina C Gutto (80% extract organic de Aloe Vera) 30ml, care poate fi comandat accesand acest link:
 
 
 
 Sper sa va placa la fel de mult cum imi plac mie aceste produse pentru ingrijire intensiva, ce contin ingrediente certificate organic.
 
Pupici voiosi,
 
Anca