De ce e bine sa folosim masti faciale

Mastile faciale, rasfatul de care tenul are nevoie in fiecare sezon


Pe langa rutina zilnica de ingrijire a tenului, care include demachiere/curatare, hidratare, nutritie, hidratarea speciala a zonei din jurul ochiilor si tratare specifica a unor afectiuni, cum ar fi acnee sau riduri, exista si rutina saptamanala, prin care oferim tratament suplimentar tenului. Mai exact, mastile faciale, care confera un tip de ingrijire aparte, similara cu cea de la saloanele de infrumusetare.
Eu am descoperit mastile faciale care se pot face acasa acum mult timp si imi place ca au efect rapid, asa ca folosesc regulat diverse tipuri. Acum sunt indragostita de o masca de noapte cu pepene, insa am grija sa nu abuzez doar de ea, ci alternez cu folosirea altor masti care trateaza si ele alt tip de afectiuni, cu ingrediente diferite.

Mastile faciale trateaza diverse afectiuni, cum ar fi roseata, tendinta de ingrasare a pielii, aspectul tern si obosit sau uscarea excesiva. In mod normal, daca nu are alte specificatii, o masca faciala se aplica pe tenul curat, cu ajutorul unei pensule sau cu degetele, in strat subtire sau generos – in functie de textura ei, apoi se lasa sa actioneze timp de la 3 la 10-15 minute, dupa care se indeparteaza fie prin exfoliere, fie cu ajutorul unui burete subtire de loofa ori al unei dischete demachiante, cu apa la temperatura camerei.


Daca vorbim despre masti de unica folosinta, cum sunt cele imbibate deja pe servetele speciale, atunci se urmeaza instructiunile de folosire de pe ambalaj.
Precum va spunneam mai sus, mai nou exista si masti care actioneaza pe timpul noptii, care ajuta tenul sa arate odihnit si hidratat la trezire. Acestea au formule usoare, care nu pateaza fata de perna si nici nu lasa senzatia de incarcat. La BioAs exista o astfel de masca de noapte, cu extract de pepene, care pe langa beneficiile clasice ale unei masti faciale aduce si relaxare prin aromoterapie.

Poti comanda la BioAs Watermelon Glow - Masca hidratanta cu extract de pepene accesand acest link: https://bioas.ro/collections/masti-pentru-fata/products/bioas-watermelon-glow-masca-hidratanta-cu-extract-de-pepene

Cand ai tenul gras, ai nevoie de masti cu ingrediente matifiante sau care curata porii in profunzime pentru a impiedica infundarea acestora si aparitia acneei sau punctelor negre. O astfel de masca este cea cu extract de carbune activ, care indeparteaza impuritatile de pe piele, foarte utila cand tenul e incarcat de praf sau toxine datorate poluarii. Acest tip de masca patrunde adanc in pori, curata foarte bine si absoarbe si excesul de sebum, care cauzeaza ingrasarea tenului.

La BioAs exista Masca neagra exfolianta Gutto BLACK MASK pe care o poti comanda accesand acest link: https://bioas.ro/collections/masti-pentru-fata/products/black-mask-100ml-peel-off


Pentru un ten matur, cu tendinte de uscare sau iritatii, care reflecta prin aspect oboseala sau stresul acumulate peste zi, e nevoie de o masca ale carei ingrediente sa poata calma usor tenul, sa ajute la vindecare si sa dea un aspect revigorat, odihnit. Un astfel de produs este Masca cu extract de melc Gutto. Extractul de melc creaza o bariera de protectie la suprafata pielii, care ajuta la vindecare si netezire, trateaza cicatricile, curata porii si previne aparitia infectiilor.

Poti comanda Masca cu extract de melc Gutto accesand acest link:
https://bioas.ro/collections/masti-pentru-fata/products/masca-cu-extract-de-melc

Folositi cu incredere acele produse care raspund nevoilor tenului vostru, citind cu atentie lista de ingrediente si instructiunile de folosire.

Eu sper sa va placa mastile BioAs la fel de mult cum ne plac si noua si sa va bucurati de efectele lor.


Cu drag,
Anca