Retinolul, miracolul care pune piedici imbatranirii

Cine nu si-ar dori sa descopere cum sa prelungeasca tineretea? Cred ca oricine, fara indoiala. Din pacate, oamenii nu sunt nemuritori, dar existenta lor poate fi imbunatatita, astazi gasindu-se o multime de solutii pentru aproape orice. Anii nu iartă pe nimeni. Ei trec la fel de repede, insa avem posibilitatea de a nu-i arata, atat prin atitudine, conduita, comportament, dar si prin felul in care aratam.

Putini cunosc faptul ca retinolul are efecte miraculoase asupra pielii si este considerat cel mai puternic agent anti-aging. Acesta are un rol extrem de important in diminuarea ridurilor fine si a petelor pigmentare, in stimularea productiei de colagen, in tratamentul acneei si chiar a psoriazisului. Este un nutrient esential pentru buna functionare a sistemului imunitar, dar si a
sanatatii oculare. Retinolul face parte din categoria de retinoizi, fiind un derivat al vitaminei A si poate fi gasit, mai ales, in cremele de seara.

De ce in cremele de seara? Tocmai pentru ca lumina soarelui inactiveaza proprietatile retinolului. Din aceasta cauza, daca alegeti o crema cu retinol care poate fi aplicata si dimineata, este indicat ca pe timpul zilei sa utilizati neaparat o crema cu spf 50 deoarece va ajuta la evitarea hiperpigmentarii tenului. Tot din acelasi motiv, produsele cosmetice care contin retinol se gasesc in recipiente opace si trebuie sa fie consumate in cateva luni din momentul deschiderii.

Dupa varsta de 30 de ani, pielea incepe, din pacate, sa-si mai piarda din elasticitate, nu mai este la fel de puternica in fata fenomenelor naturii, se regenereaza mult mai greu si are nevoie de ajutor. Nu este o rusine sa accepti ce se intampla si sa faci ceva in privinta aceasta. In primul rand, fiecare om este responsabil de propria-i persoana. El are puterea de decizie asupra sa.
Daca isi doreste sa imbunatateasca anumite aspecte, de ordin fizic sau nu, il priveste.

Este cunoscut faptul ca retinolul stimuleaza procesul de regenerare celulara, facand parca o magie in cazul semnelor inestetice lasate de acnee, de
exemplu.

Dar cum actioneaza mai exact?

Prin capacitatea sa de exfoliere, acesta ajuta la indepartarea celulelor cutanate moarte si stimuleaza productia fibrelor de colagen, ducand la estomparea ridurilor fine, in asa fel incat, pielea va fi vizibil intinerita, iar aspectul ei, demn de invidiat. Interesant, nu?

Pentru tratamentul cu retinol e nevoie de multa rabdare, de o motivatie puternica si de o energie pozitiva. Rezultatele nu vin repede, ci dupa cateva saptamani, insa vor fi spectaculoase. Ca in cazul oricarui alt produs cosmetic, este necesar sa alegem exact ce ni se potriveste si sa respectam intocmai rutina de ingrijire a pielii. Daca esti atent si bland cu pielea ta, aceasta nu va intarzia sa-ti arate ca e multumita si fericita cu alegerile pe care le-ai facut.
Poti opta pentru diferite creme cu retinol ori serum. Ambele au efecte uluitoare asupra tenului.

Retinolul poate fi descoperit pe eticheta produselor cosmetice sub mai multe denumiri, cum ar fi: acetat de retinol, vitamina A, retinol palmitat sau tretinoin. Intotdeauna trebuie respectate indicatiile oferite pe eticheta sau de catre medicul specialist.

Te-am convins? Daca da, ofera-ti sansa sa te simti minunat, cu o piele de invidiat.